Flåter på heste – Forebyg og behandle Borrelia

Flåter på heste

Velkommen til vores artikel om flåter på heste og hvordan du kan forebygge og behandle Borrelia-infektioner hos heste. Flåter på heste er et alvorligt problem, der kan medføre sundhedsproblemer for vores elskede dyr. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på forebyggelse af flåter på heste, samt hvordan man fjerner dem, hvis de allerede har bidt sig fast.

Flåter er små, parasitiske insekter, der lever af værtsdyrs blod, herunder heste. De kan findes overalt i naturen og er særlig aktive i sommermånederne. Desværre kan flåter overføre sygdomme som Borrelia til heste, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for hestens helbred.

I denne artikel vil vi forklare, hvad flåter er, hvorfor det er vigtigt at forebygge og fjerne dem fra heste, samt hvordan man identificerer og fjerner flåter på en sikker måde. Vi vil også dykke ned i Borrelia-infektioner hos heste, herunder symptomer, behandling og risikofaktorer.

Vores mål er at give dig den nødvendige viden og rådgivning til at beskytte dine heste mod flåter og Borrelia-infektioner. Ved at følge vores effektive forebyggelses- og behandlingsstrategier kan du opretholde dine hestes sundhed og trivsel.

Hvad er flåter?

Flåter er små parasitiske insekter, der tilhører spindlernes klasse. De er kendt for at suge blod fra deres vært og kan udgøre en trussel mod dyrenes sundhed. Flåter gennemgår en livscyklus, der inkluderer æggelægning, larver, nymfer og voksne flåter. Et interessant faktum er, at flåter er tæt knyttet til naturen og findes i tæt bevoksede områder som skove, græsarealer og højt græs.

Hos heste er flåter ofte placeret i områder på kroppen, hvor huden er tyndere, såsom mellem ørerne, omkring manken og langs hestens ben. Det er vigtigt at forstå, at flåter udgør en risiko for hestens sundhed. De kan ikke kun forårsage ubehag og irritation, men de kan også overføre alvorlige sygdomme, herunder Borrelia.

Derfor er det afgørende at være opmærksom på flåter og tage de nødvendige skridt til at forebygge og fjerne dem fra heste. Ved at bruge relevant hesteudstyr og følge effektive flåtforebyggelsesmetoder kan man reducere risikoen for flåtbårne sygdomme og beskytte hestens sundhed og velvære.

Risikofaktorer for flåter på heste

Flåter udgør en betydelig risiko for hestes sundhed og velvære. For at forstå, hvordan man bedst forebygger og håndterer flåtangreb på heste, er det vigtigt at kende de risikofaktorer, der kan bidrage til en øget eksponering for disse skadelige parasitter.

Geografisk placering

Flåter er mere udbredt i visse områder end andre. Hesteejere i områder med høj flåtforekomst bør være særlig opmærksomme på risikoen og tage ekstra forholdsregler for at beskytte deres heste.

Årstid

Flåtaktiviteten er normalt højest om foråret og sommeren, når vejret er varmere. Det er i disse perioder, at heste er mest modtagelige for flåtangreb. Derfor er det vigtigt at intensivere flåtfjernelsesforanstaltninger og forebyggende behandlinger i disse måneder.

Forhold i stalden

En stald med højt græs og vegetation kan tiltrække flåter. Det er vigtigt at opretholde et rent og ryddeligt miljø for at minimere flåtaktiviteten omkring hestene. Hyppig rengøring, græsslåning og egnede insektafvisende midler kan være effektive foranstaltninger til at reducere flåtangreb.

Hestens alder og helbred

Ældre og svækkede heste kan være mere modtagelige for flåtangreb og de sygdomme, som flåter kan overføre. Det er vigtigt at opretholde en sund og stærk immunitet hos hesten for at reducere risikoen for flåtbåren sygdom.

Ved at være opmærksom på disse risikofaktorer kan hesteejere træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte deres heste mod flåter og de farer, de udgør.

Risikofaktorer Virkninger
Geografisk placering Øget eksponering for flåter
Årstid Flåtaktivitet er højest om foråret og sommeren
Forhold i stalden Staldmiljø med højt græs og vegetation tiltrækker flåter
Hestens alder og helbred Ældre og svækkede heste er mere modtagelige for flåtangreb


Identifikation af flåter på heste

For at kunne effektivt forebygge og behandle flåter på heste er det vigtigt at kunne identificere disse parasitter korrekt. Ved at kunne genkende flåter og kende deres udseende og placering på hestens krop kan man hurtigt reagere og træffe de nødvendige foranstaltninger.

Udseende og placering af flåter på heste

 • Udseende: Flåter er små blodsugende parasitter, der kan variere i størrelse og farve afhængigt af deres udviklingsstadium. De voksne flåter kan have en størrelse på op til 2-3 mm og har otte ben.
 • Placering: Flåter kan findes overalt på hestens krop, men foretrukne områder inkluderer halsen, manken, under bugen, omkring ørerne og på benene.

Det er vigtigt at undersøge hestens krop grundigt for at identificere flåter. Du bør lede efter små, mørke pletter, der bevæger sig eller fastgøres til huden. Vær opmærksom på, at unge flåter kan være meget små og svære at opdage med det blotte øje.

Flåtrelaterede sygdomme hos heste

Flåter kan overføre forskellige sygdomme til heste gennem deres bid. Nogle af de mest almindelige flåtrelaterede sygdomme hos heste inkluderer:

 • Borrelia: En bakteriel infektion, der kan føre til alvorlige symptomer som halthed, smerter og feber.
 • Anaplasmose: En infektion forårsaget af bakterier, der kan forårsage symptomer som feber, lammelser og åndedrætsbesvær.
 • Piroplasmose: En parasitær sygdom, der kan forårsage symptomer som nedsat appetit, feber og nedstemthed.

Det er vigtigt at være opmærksom på symptomer og tegn på disse sygdomme, hvis man har mistanke om, at ens hest er blevet udsat for flåter. Hurtig identifikation og behandling af flåtbårne sygdomme kan bidrage til bedre prognose og helbredelse af hesten.

Forebyggelse af flåter på heste

Når det kommer til at forebygge flåter på heste, er der forskellige metoder, man kan anvende for at minimere risikoen for angreb. En effektiv tilgang er at bruge insektafvisende midler, der kan påføres hestens hud og pels. Disse midler bidrager til at afskrække flåter samt andre insekter.

En anden vigtig forebyggende foranstaltning er flåtvaccination. Ved at vaccinere hesten mod flåtbårne sygdomme som Borrelia, kan man reducere risikoen for infektion. Det anbefales at tale med en dyrlæge for at få mere information om flåtvaccination og den bedste tilgang til at beskytte din hest.

Derudover er det vigtigt at opretholde en ren og velplejet stald og udstyr. Flåter trives i fugtige og beskidte omgivelser, så ved at holde hestens omgivelser rene og ryddelige kan man mindske risikoen for flåtangreb.

Fjernelse af flåter på heste

I kampen mod flåter er det afgørende at fjerne dem fra heste på en sikker og effektiv måde. Denne sektion vil give dig information om forskellige redskaber og teknikker til flåtfjernelse, samt vigtigheden af at undgå at beskadige hestens hud under processen.

For at fjerne flåter korrekt er det vigtigt at have det rette udstyr. En flåtfjerner eller en flåttang er et essentielt værktøj til fjernelse af flåter fra hestens hud. Det er vigtigt at vælge en flåtfjerner af god kvalitet, der gør det nemt og sikkert at fjerne flåterne uden at efterlade hovedet i huden.

Tip: Start med at sprøjte noget desinficerende væske eller gnidende alkohol på flåten for at bedøve den og mindske risikoen for infektion. Brug derefter flåtfjerneren til forsigtigt at gribe fat om flåten tæt ved hestens hud og trække den lige ud med en jævn og stabil bevægelse. Undgå at vride eller knuse flåten under fjernelse, da det kan frigive infektiøst materiale på hestens hud.

En anden metode til fjernelse af flåter er brugen af en flåtopsætning. Disse apparater fungerer ved at generere varme, der får flåten til at slippe sit greb og falde af hesten. Vær dog forsigtig med at bruge varme på hestens hud og undgå at overophede området.

Det er vigtigt at huske, at hvis du ikke er fortrolig med fjernelse af flåter eller er bekymret for at skade hesten, er det bedst at kontakte en dyrlæge eller en erfaren professionel for at få hjælp.

"Ved fjernelse af flåter er det vigtigt at være forsigtig og undgå at beskadige hestens hud." - Dyrlæge Anna Jensen

Her er en oversigt over nogle sikre og effektive teknikker til fjernelse af flåter på heste:

Teknik Metode
Flåtfjerner Brug af en flåtfjerner eller flåttang til at gribe fat om flåten og trække den lige ud med en jævn bevægelse.
Flåtopsætning Anvendelse af varme for at få flåten til at slippe sit greb og falde af hesten.


Husk altid at desinficere området efter fjernelse af flåter og hold øje med eventuelle tegn på infektion hos hesten. Hvis du har mistanke om, at hesten kan være blevet inficeret med en flåtbåren sygdom som Borrelia, bør du kontakte en dyrlæge for yderligere undersøgelse og behandling.

Borrelia-infektioner hos heste

Borrelia-infektioner er en alvorlig sygdom, der kan påvirke hestes helbred. Det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne, så sygdommen kan diagnosticeres og behandles rettidigt.

Symptomer på Borrelia-infektioner hos heste

Borrelia-infektioner kan forårsage en række symptomer hos heste. Disse kan omfatte:

 • Vekslende halthed
 • Lameness
 • Ømhed og hævelse i led og muskler
 • Feber
 • Nedsat appetit og træthed

Det er vigtigt at huske, at symptomerne kan variere, og nogle heste kan opleve mere alvorlige manifestationer af sygdommen end andre.

Diagnostik af Borrelia-infektioner hos heste

For at diagnosticere en Borrelia-infektion hos heste vil dyrlægen normalt tage blodprøver og udføre en grundig klinisk undersøgelse. Ved hjælp af serologiske og molekylære tests kan dyrlægen identificere tilstedeværelsen af Borrelia-bakterier eller antistoffer mod bakterierne.

Behandling af Borrelia-infektioner hos heste

Behandlingen af Borrelia-infektioner hos heste involverer typisk brug af antibiotika, såsom doxycyklin, i en periode på flere uger. I nogle tilfælde kan der også være behov for understøttende behandling for at lindre symptomerne og fremskynde helingsprocessen. Det er vigtigt at følge dyrlægens anvisninger nøje for at sikre en vellykket behandling.

Potentielle komplikationer

Hvis en Borrelia-infektion hos heste ikke behandles rettidigt, kan det resultere i alvorlige komplikationer. Disse kan omfatte kronisk halshed, ledproblemer og andre langvarige helbredsproblemer. Derfor er det afgørende at reagere hurtigt og søge dyrlægehjælp, hvis der er mistanke om en Borrelia-infektion.

Symptomer på Borrelia-infektion hos heste Diagnostik af Borrelia-infektion hos heste Behandling af Borrelia-infektion hos heste
Vekslende halthed Blodprøver Antibiotika (fx doxycyklin)
Lameness Klinisk undersøgelse Understøttende behandling
Ømhed og hævelse i led og muskler Serologiske og molekylære tests
Feber
Nedsat appetit og træthed
Det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne på en Borrelia-infektion hos heste og søge dyrlægehjælp hurtigt for at sikre en effektiv behandling.

Risikoen for Borrelia-infektion fra flåter

Borrelia-infektioner er en alvorlig bekymring inden for hestepleje, da flåter kan være bærere af denne farlige sygdom. Det forårsager en række sundhedsmæssige problemer hos heste og kan have langvarige konsekvenser, hvis det ikke behandles rettidigt. Det er vigtigt at forstå risikoen for Borrelia-infektion fra flåter for at kunne træffe passende foranstaltninger for at beskytte vores heste.

Flåter kan overføre Borrelia-infektioner til heste, når de bider og fodrer på deres værtsorganisme. Disse blodsugende parasitter kan være inficerede med Borrelia-bakterien og sprede den til hestens blodbanen under fodringen. Når infektionen er blevet overført, kan den begynde at påvirke hesten og forårsage symptomer som halthed, stivhed, træthed og feber.

Der er flere faktorer, der øger risikoen for Borrelia-infektion hos heste. Geografisk placering spiller en vigtig rolle, da områder med høj flåttæthed og høj forekomst af Borrelia-infektioner vil have en større risiko. Årstiden er også afgørende, da flåter er mest aktive i varmere måneder og kan være mere udbredte i visse regioner. Desuden kan dårlige hygiejneforhold i stalde og uhensigtsmæssig hesteholdning øge risikoen for flåtbåren sygdom.

For at minimere risikoen for Borrelia-infektion hos heste er det afgørende at følge passende forebyggelsesforanstaltninger. Etablering af rutinemæssig flåtbeskyttelse ved hjælp af effektive insektafvisende midler kan reducere flåtangreb og dermed risikoen for infektion. Regelmæssig inspektion af heste for flåter og fjernelse af dem hurtigt er også vigtig. Holdet og udstyret skal rengøres og vedligeholdes regelmæssigt for at skabe et miljø, der er mindre attraktivt for flåter.

Det er også vigtigt at holde sig opdateret med den nyeste forskning og anbefalinger vedrørende flåtbekæmpelse hos heste. Konsulter din dyrlæge for rådgivning om flåtforebyggelsesprogrammer, vacciner og andre strategier til at minimere risikoen for Borrelia-infektion hos heste. Ved at være opmærksomme på risikoen og tage de nødvendige forholdsregler kan vi bidrage til at holde vores heste sunde og frie for Borrelia-infektion.

Risikofaktorer for Borrelia-infektion hos heste Forebyggende foranstaltninger
Geografisk placering med høj flåttæthed Etablering af rutinemæssig flåtbeskyttelse ved hjælp af effektive insektafvisende midler
Højsæson for flåter (varme måneder) Regelmæssig inspektion af heste for flåter og fjernelse af dem hurtigt
Dårlige hygiejneforhold i stalde og uhensigtsmæssig hesteholdning Rengøring og vedligeholdelse af hold og udstyr
Konsulter dyrlægen for rådgivning om flåtforebyggelsesprogrammer, vacciner og andre strategier


Behandling af Borrelia-infektioner hos heste

Når det kommer til behandling af Borrelia-infektioner hos heste, er der forskellige muligheder at overveje. Det primære behandlingsmiddel er antibiotika, som er effektivt til at bekæmpe infektionen. Der er flere forskellige typer antibiotika, der kan anvendes til behandling af Borrelia-infektioner hos heste, herunder tetracykliner, penicilliner og cefalosporiner.

Det er vigtigt at vælge den rette dosis og varighed af antibiotikabehandlingen i samråd med en dyrlæge, da det kan variere afhængigt af sværhedsgraden af infektionen og hestens individuelle behov. Korrekt overholdelse af behandlingsregimet er afgørende for at sikre effektiviteten af antibiotika mod Borrelia-infektionen.

Udover antibiotika kan understøttende behandling være nødvendig for heste, der lider af Borrelia-infektioner. Dette kan omfatte smertestillende medicin for at lindre smerter og betændelse, antiinflammatoriske midler for at reducere inflammation og støtte terapi for at hjælpe hestens immunsystem med at bekæmpe infektionen.

Prognosen for heste med Borrelia-infektion varierer og afhænger af flere faktorer, herunder sværhedsgraden af infektionen, den tidlige opdagelse og korrekt behandling samt hestens generelle helbredstilstand. Tidlig diagnose og rettidig behandling er afgørende for at forbedre prognosen og minimere risikoen for potentielle komplikationer.

En grundig behandling af Borrelia-infektioner hos heste er afgørende for at sikre, at de får den nødvendige pleje og bedring. Samråd altid med en dyrlæge for at opnå den bedste behandlingsplan til din hest.

Behandlingsmuligheder for Borrelia-infektioner hos heste Fordele Ulemper
Antibiotika
 • Effektivt til bekæmpelse af infektionen
 • Flere typer antibiotika til rådighed
 • Kan have bivirkninger
 • Kræver korrekt dosis og varighed
Understøttende behandling
 • Lindrer smerter og betændelse
 • Reducerer inflammation
 • Støtter immunsystemet
 • Kræver nøjagtig dosering
 • Kan være dyrt


Vigtigheden af regelmæssig kontrol af heste for flåter og Borrelia

Regelmæssig kontrol af heste for flåter er afgørende for at opretholde deres sundhed og velvære. Flåter er udbredt i mange områder og udgør en potentiel risiko for Borrelia-infektioner, der kan påvirke hestens helbred negativt.

Ved at foretage regelmæssige tjek af heste kan man opdage og fjerne flåter på et tidligt stadie, før de har mulighed for at overføre Borrelia eller andre sygdomme til hesten. Det anbefales at kontrollere hesten dagligt, især efter ture i naturen eller tæt kontakt med andre dyr, hvor risikoen for flåtbid er højere.

Når du kontrollerer din hest for flåter, er det vigtigt at være opmærksom på typiske angrebssteder som hovedet, halsen, manken, benene og bugområdet. Flåter kan være små og let overses, så det er vigtigt at være grundig og grundig under undersøgelsen.

Hvis du finder en flåt på din hest, skal den fjernes korrekt og forsigtigt. Brug egnet udstyr, såsom en flåttang eller pincet, og vær sikker på at fjerne hele flåten, inklusive mundværket, for at undgå infektion. Overvåg derefter området omkring bidstedet for eventuelle tegn på betændelse eller irritation.

Udover at kontrollere for flåter er det også vigtigt at være opmærksom på tegn på en Borrelia-infektion hos din hest. Symptomer kan omfatte stivhed, halthed, feber, appetitløshed og ændringer i adfærd. Hvis du bemærker disse symptomer, er det vigtigt at søge veterinær behandling så hurtigt som muligt.

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse, så for at minimere risikoen for flåtbid og Borrelia-infektion hos din hest, er det vigtigt at følge effektive flåtforebyggelsesmetoder. Dette kan omfatte brugen af insektafvisende midler, regelmæssig rengøring af stald og udstyr, og overveje flåtvaccination, hvis det er passende.

Ved at tage disse forholdsregler og udføre regelmæssig kontrol af heste for flåter kan du hjælpe med at beskytte din hest mod potentielle infektioner og opretholde dens sundhed og trivsel.

Effektive flåtforebyggelses- og behandlingsstrategier til heste

At forebygge flåtangreb og håndtere Borrelia-infektioner effektivt hos heste er af største vigtighed for deres sundhed og velvære. Her er nogle konkrete strategier og råd, der kan hjælpe dig med at beskytte dine heste mod flåter og minimere risikoen for infektion.

Naturlige flåtforebyggelsesstrategier

 • Regelmæssig græsning på åbne marker og afgrænsede områder med lav vegetation kan reducere risikoen for flåtangreb.
 • Vedligeholdelse af skovområder og undgåelse af højt græs og buske omkring hestefolden kan hjælpe med at reducere tilstedeværelsen af flåter.
 • Brug af naturlige insektafvisende midler, såsom essentielle olier som citronella og eukalyptus, kan bidrage til at holde flåter væk fra hesten.

Kemiske flåtforebyggelsesstrategier

 • Anvendelse af flåtbeskyttende produkter såsom spot-on-præparater, flåthalsbånd og spray kan effektivt afvise og dræbe flåter på hesten.
 • Undersøg området omkring folden og besøgssteder regelmæssigt for flåter og brug pesticider eller flåtmidler efter behov.

Tilpasning af forebyggende planer

Hver hest er unik, og det er vigtigt at tilpasse forebyggende planer til den enkelte hest. Her er nogle faktorer, du bør overveje:

 • Geografisk placering: Nogle områder er mere udsatte for flåter end andre. Vær opmærksom på områdets risiko og tilpas din forebyggelsesstrategi derefter.
 • Hestens aktivitetsniveau og udfoldelsesmuligheder: Heste, der bruges til ridning og konkurrencer udenfor, kan være mere udsatte for flåter. Overvej at øge forebyggende foranstaltninger for disse heste.
 • Allergier og følsomhed: Nogle heste kan have allergiske reaktioner på flåtbid, så det er vigtigt at være ekstra opmærksom på forebyggelse.

Implementering af effektive flåtforebyggelses- og behandlingsstrategier er afgørende for at sikre hestens sundhed og velvære. Ved at kombinere både naturlige og kemiske metoder og tilpasse planerne til den enkelte hest, kan du minimere risikoen for flåtangreb og Borrelia-infektioner og bevare din hests sundhed i topform.

Flåtforebyggelses- og behandlingsstrategier Effektivitet
Naturlige flåtforebyggelsesstrategier Hjælper med at reducere flåtaktiviteten, men kan ikke garantere fuldstændig beskyttelse
Kemiske flåtforebyggelsesstrategier Effektiv til at afvise og dræbe flåter, men kan have bivirkninger eller allergiske reaktioner hos nogle heste
Tilpasning af forebyggende planer Kan øge effektiviteten af forebyggelsesstrategier ved at tage hensyn til individuelle behov og risikofaktorer

FAQ

Hvad er flåter?

Flåter er små, blodsugende parasitter, der tilhører klassen af edderkopper. De findes overalt i naturen og kan angribe både dyr og mennesker. Hos heste findes flåter typisk på græssende områder, tæt på træer og buske.

Hvad er risikofaktorerne for flåter på heste?

Der er flere faktorer, der kan øge risikoen for flåtangreb på heste. Disse omfatter geografisk placering, årstid, forhold i stalden samt hestens alder og helbred. Heste, der opholder sig i områder med høje flåtpopulationer, er særligt udsatte.

Hvordan identificerer man flåter på heste?

Flåter på heste kan være svære at opdage på grund af deres små størrelse og evne til at skjule sig i hestens pels. Det er vigtigt at undersøge hesten grundigt, især i områder med tynd pels eller hvor flåter typisk forekommer, såsom omkring ørerne, manken og haleskæften.

Hvordan kan man forebygge flåter på heste?

Der er flere metoder til at forebygge flåter på heste. Disse omfatter brug af insektafvisende midler, flåtvaccination og korrekt vedligeholdelse af hestens stald og udstyr. Det er også vigtigt at holde græsningsområderne fri for høje græs og buske, da dette skaber et mindre tiltrækkende miljø for flåter.

Hvordan fjerner man flåter fra heste?

Når man fjerner flåter fra heste, er det vigtigt at gøre det på en sikker og effektiv måde for at undgå at beskadige hestens hud. Det anbefales at bruge en flåt-tang eller -pincet til forsigtigt at trække flåten ud af hestens hud uden at klemme eller vride. Efter fjernelse af flåten skal området desinficeres.

Hvad er Borrelia-infektioner hos heste?

Borrelia-infektioner hos heste er forårsaget af bakterien Borrelia burgdorferi, der overføres gennem flåtenes bid. Infektionen kan forårsage forskellige symptomer hos heste, herunder halthed, feber, vægttab og muskelstivhed. Tidlig diagnose og behandling er vigtig for at forhindre alvorlige komplikationer.

Hvordan overføres Borrelia-infektion fra flåter til heste?

Flåter kan overføre Borrelia-infektion til heste, når de bider sig fast i hestens hud og begynder at suge blod. Bakterierne kan overføres fra flåten til hesten under denne proces. Det er derfor vigtigt at fjerne flåter på heste så hurtigt som muligt for at mindske risikoen for infektion.

Hvordan behandles Borrelia-infektioner hos heste?

Behandlingen af Borrelia-infektioner hos heste involverer typisk brug af antibiotika, såsom doxycyclin, over en periode på flere uger. Derudover kan understøttende behandling være nødvendig for at lindre symptomer og støtte hestens helbred. Tidlig diagnose og behandling er afgørende for en vellykket prognose.

Hvorfor er regelmæssig kontrol af heste vigtig for at opdage flåter og Borrelia-infektion?

Regelmæssig kontrol af heste for flåter er vigtig for at opdage tidlige infektioner og mindske risikoen for komplikationer. Overvågning af hestens hud og opmærksomhed på symptomer på Borrelia-infektion, såsom feber og halthed, kan betyde tidlig behandling og bedre prognose for hestens sundhed.

Hvad er effektive strategier til forebyggelse og behandling af flåter på heste?

Effektive strategier til forebyggelse af flåter på heste inkluderer brug af insektafvisende midler, flåtvaccination og grundig vedligeholdelse af hestens stald og udstyr. Ved behandling af flåtbårne infektioner, som f.eks. Borrelia-infektioner, er det vigtigt at søge veterinærbehandling og følge anbefalede behandlingsprotokoller.

Hvad er vigtigheden af pleje og sundhed overvågning af heste i forhold til flåter og Borrelia-infektion?

Pleje og sundhedsovervågning af heste spiller en afgørende rolle i forebyggelse og behandling af flåter og Borrelia-infektion. Dette inkluderer regelmæssig kontrol for flåter, korrekt vedligeholdelse af hestens stald og udstyr, og opmærksomhed på hestens generelle sundhedstilstand. Tidlig opdagelse og behandling kan forhindre alvorlige komplikationer.

Skal jeg vaccinere min hest mod flåtoverførte sygdomme?

Vaccination mod flåtoverførte sygdomme kan være en effektiv måde at forebygge visse infektioner på. Høre din dyrlæge om vaccination anbefales til din hest, baseret på dens risikoprofil og eksponering for flåter.

Tilbage til blog