FCI grupper er en standard for hunderacer og hundeopdræt

Herunder finder du den komplette liste over FCI grupperne, som alle hunderacer er inddelt i.

Hvad er FCI

FCI logo

FCI står for "Fédération Cynologique Internationale", og er en international organisation, der arbejder med at fastsætte standarder for hunderacer og hundeopdræt. FCI blev grundlagt i 1911 og har sit hovedkvarter i Belgien. Organisationen har medlemslande fra hele verden, herunder Danmark. Med sine 99 medlemmer er FCI den største hundeorganisation i verden. Hvert land kan have ét medlem, i Danmark er det DKK (Dansk Kennel Klub)

En af FCI's primære opgaver er at definere de karakteristika, som hver hunderace skal opfylde for at blive anerkendt som en officiel race. Disse standarder omfatter aspekter som udseende, størrelse, pelsfarve og temperament. Når en race opfylder disse standarder, kan den blive anerkendt af FCI og deltage i internationale udstillinger og konkurrencer.

FCI fungerer også som et internationalt organ, der fremmer samarbejde mellem nationale kennelklubber og hundeopdrættere rundt om i verden. Organisationen arbejder på at fremme dyrevelfærd og opdrættets etiske praksis.

De 10 grupper i FCI registret

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Gruppe 3 – Terriere
Gruppe 4 – Gravhunde
Gruppe 5 – Spidshunde
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Gruppe 9 – Selskabshunde
Gruppe 10 – Mynder

 

Se listen over alle 340 hunderacer

Tilbage til blog