Basset Hound: fakta og information om racen

Basset Hound er en race af jagthunde, der stammer fra Frankrig. Disse hunde er kendt for deres lange ører, korte ben og stærke duft- og jagtevner. Basset Hound er en af de mest populære racer i verden, og er kendt for deres venlige og kærlige natur.

Basset Hound

Egenskaber for en Alaskan Malamute

Størrelse Mellem 11-25 kg
Farve Sort, mahogni rød, hvid, sand
Pels Korthåret
Pels mønster To farver, tre farver

 

Karaktertræk for en Alaskan Malamute

Let at træne
Hunde ikonHunde ikon
Børnevenlig Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Bo i lejlighed Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Være alene Hunde ikonHunde ikon
Sund Hunde ikonHunde ikon
Intelligent Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Bider Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Gør Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Løber væk Hunde ikonHunde ikon
Fælder ikke Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Egnet som vagthund Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Legesyg Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
God sammen med katte Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Egent som familiehund Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Energiniveau Hunde ikonHunde ikon
Savler Hunde ikonHunde ikon
Egnet som jagthund Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon

 

Basset Hound er en mellemstor hund, der typisk vejer mellem 20-30 kg. Deres lange ører er en af deres mest karakteristiske træk, og hjælper med at samle duftspor, når de er på jagt. Disse hunde er også kendt for deres korte ben, som gør dem ideelle til at jage små dyr, såsom kaniner og ræve.

Basset Hound er en utrolig kærlig og hengiven race, der elsker at være sammen med deres ejere. De er også kendt for at være gode med børn og andre dyr. Selvom de er en jagthund, kan de også trives som en familiehund, så længe de får tilstrækkelig motion og stimulering.

Historie

Basset Hound

Englands Bidrag

Basset Hound er en hunderace, der stammer fra Frankrig, men det var englænderne, der gjorde racen populær. I midten af det 19. århundrede begyndte engelske opdrættere at avle på Basset Hound, og de fik hurtigt stor succes med racen.

Abbey of St. Hubert

Basset Hound er en af ​​mange hunderacer, der kan spore deres rødder tilbage til Abbey of St. Hubert i Belgien. Munkene på klosteret avlede oprindeligt en hund, der var kendt som St. Hubert Hound, og denne hund blev senere krydset med andre racer, herunder Bloodhound, for at skabe Basset Hound.

American Kennel Club

Basset Hound blev anerkendt af American Kennel Club i 1885, og racen har været en populær hund i USA lige siden. George Washington var en stor fan af Basset Hound og havde flere af dem på sin ejendom i Mount Vernon.

Everett Millais, en engelsk opdrætter, var en af ​​de første til at udstille Basset Hound på udstillinger, og hans hunde var kendt for deres kvalitet og skønhed. Millais var også en dygtig maler og skabte flere malerier af Basset Hound.

Basset Hound er en populær hunderace i dag på grund af deres venlige og kærlige natur, og deres evne til at være gode familiehunde.

Fysisk Form

Basset Hound

Hoved og Ører

Basset Hound har en karakteristisk hovedform med store, hængende ører. Ørerne er lange og brede, og de kan nå ned til hundens næse når de strækkes ud. Ørerne er også tykke og bløde, og de kan krølle op og ned.

Hundens hoved er stort og tungt i forhold til dens krop. Den har en bred pande, en stor næse og store, mørke øjne. Basset Hounds ansigt har en sød og mild udtryk.

Hud og Pels

Basset Hound har en kort, tæt og glat pels, der er blød og skinnende. Pelsen kan være i forskellige farver, herunder rød, hvid og sort. Hunden har også en løs hud, der danner folder omkring dens ansigt, hals og krop.

Basset Hound er en moderat shedder, og dens pels kræver minimal pleje. En ugentlig børstning er normalt tilstrækkelig for at holde pelsen ren og sund.

Krop og Ben

Basset Hound er en kortbenet hunderace med en lang krop. Dens ben er korte og kraftige, og dens poter er store og runde. Hunden har også en stor dewlap, der hænger ned fra dens hals.

Basset Hound er en tung hunderace, og den kræver moderat motion for at opretholde en sund vægt. Lange gåture og leg i haven er normalt tilstrækkeligt for at holde hunden i form.

Sundhedsspørgsmål

Genetiske Forhold

Basset Hound er en racen med flere genetiske sundhedsproblemer. Nogle af de mest almindelige problemer inkluderer hofte- og albue-dysplasi, glaukom, luxating patella, von Willebrand sygdom og hypothyroidisme. Det er vigtigt at undersøge en hvalps sundhedsstatus inden man køber den, og at være opmærksom på disse problemer, når man vælger en Basset Hound.

Overvægt og Diæt

Basset Hound er en race, der har tendens til at tage på i vægt, hvis de ikke får tilstrækkelig motion og en passende diæt. Overvægt kan føre til en række sundhedsproblemer, såsom gastrointestinal sygdom, diabetes og hjerteproblemer. Det er vigtigt at give din Basset Hound en afbalanceret diæt og sørge for, at den får tilstrækkelig motion for at bevare en sund vægt.

Det anbefales at fodre din Basset Hound med en høj kvalitet hundefoder, der er specielt formuleret til deres ernæringsmæssige behov. Det er også vigtigt at undgå at give dem for mange godbidder og at sørge for, at de får tilstrækkelig motion hver dag.

Det er vigtigt at konsultere din dyrlæge, hvis du har spørgsmål eller bekymringer omkring din Basset Hounds sundhed.

Personlighed og Temperament

Træning og Lydighed

Basset Hounds er kendt for at være stædige, men også meget venlige og legesyge. De kan være uafhængige og har en tendens til at følge deres egen vilje, men med den rette træning og opmuntring kan de lære at være lydige og samarbejdsvillige. Basset Hound træning bør begynde tidligt, og det er vigtigt at være konsekvent og tålmodig. Obedience træning kan også hjælpe med at forbedre deres adfærd og gøre dem mere tilbøjelige til at reagere på kommandoer.

Interaktion med Familie og Andre

Basset Hounds er generelt meget søde og kærlige over for deres familie og andre mennesker. De kan være en smule reserverede over for fremmede, men med tid og tålmodighed vil de typisk varme op til nye mennesker. De har også en tendens til at være meget legesyge og vil ofte lege med børn og andre dyr. Basset Hounds er kendt for at være gode familiehunde, men de kan også være tenacious, så det er vigtigt at overvåge deres interaktion med mindre dyr og børn.

Jagt Evner

Basset Hound

Sporing og Udholdenhed

Basset Hound er kendt for deres evne til at spore og finde bytte. Deres næse er en af de mest følsomme blandt alle hunderacer, og de kan spore selv de mindste dufte. Deres lugtesans er også meget stærk, og de kan følge en duft i timevis, indtil de finder deres bytte.

Basset Hound er også kendt for deres udholdenhed. De er i stand til at følge en duft i lang tid, og de kan fortsætte med at løbe i timevis. Deres korte ben kan måske ikke se ud af meget, men de kan faktisk bevæge sig hurtigt og effektivt.

Hundens Rolle i Jagt

Basset Hound er en jagthund, der oprindeligt blev brugt til at jage kaniner og ræve. De blev også brugt til at jage større dyr som hjorte og vildsvin. Deres rolle i jagten var at spore byttedyret og følge det, indtil jægerne kunne nå frem og dræbe det.

Basset Hound er stadig en populær jagthund i dag, selvom de også er populære som kæledyr. Deres lugtesans og udholdenhed gør dem til en fremragende jagthund, men de er også en god ledsager og familiehund.

I jagten bruger Basset Hound deres næse til at spore byttet og deres udholdenhed til at følge det. De arbejder ofte i flok, og deres evne til at kommunikere med hinanden er vigtig i jagten.

Basset Hound er en fantastisk jagthund og en loyal ledsager. Deres evne til at spore og deres udholdenhed gør dem til en værdifuld partner i jagten, men de er også en god hund at have som kæledyr.

Pleje og Vedligeholdelse

Grooming

Basset Hounds har en kort, tæt, vandafvisende pels, der kræver minimal pleje. Børstning en gang om ugen hjælper med at fjerne løse hår og forhindre knuder. Det anbefales at bade din Basset Hound hver 2-3 måneder eller efter behov. Det er også vigtigt at rengøre deres ører ugentligt for at forhindre infektioner.

Motion og Aktivitetsniveau

Basset Hounds er kendt for deres lave energiniveau og kan være tilfredse med en kort gåtur eller leg i haven. Det er vigtigt at undgå overanstrengelse, da de er tilbøjelige til at tage på i vægt og udvikle ledproblemer. Det anbefales at give dem mindst 30 minutters motion om dagen for at opretholde deres sundhed og trivsel.

Basset Hounds kan være stædige og har en tendens til at gø, så træning og socialisering er vigtigt for at undgå uønsket adfærd. Belønningsbaseret træning med godbidder kan hjælpe med at motivere dem til at lære nye ting.

Generelt kræver Basset Hounds minimal vedligeholdelse og er en god race for dem, der ønsker en hund med lavt aktivitetsniveau og høj kærlighedsevne.

Andre Racer og Forhold

Sammenligning med Andre Hunde

Basset Hound er en hunderace, der er kendt for sin søde og rolige natur. Selvom disse hunde er kendt for at være dovne og sløve, kræver de stadig regelmæssig motion og motion for at holde sig sunde og glade. Basset Hound har en tendens til at være mere afslappede end andre hunderacer, så de passer godt til familier, der ønsker en hund, der vil slappe af og nyde livet sammen med dem.

Sammenlignet med andre hunderacer, såsom Bloodhounds, Beagles og Dachshunds, er Basset Hounds kendt for at være mere rolige og mindre tilbøjelige til at gø og bjeffe. De er også kendt for at have en god lugtesans og en tendens til at følge deres næser, så de skal holdes i snor, når de er uden for hjemmet.

Basset Hound Club of America

Basset Hound Club of America (BHCA) er en organisation, der er dedikeret til at fremme og beskytte racen Basset Hound. BHCA blev grundlagt i 1935 og har siden da arbejdet for at fremme racen gennem udstillinger, avlsprogrammer og uddannelsesmæssige aktiviteter.

Basset Hound er anerkendt af flere hundeklubber, herunder American Kennel Club (AKC), United Kennel Club (UKC), Federation Cynologique Internationale (FCI) og American Pet Registry, Inc. (APRI).

Som en følgesvendshund er Basset Hound kendt for at være kærlig og hengiven over for sin familie. De er også kendt for at være tålmodige og venlige over for børn og andre kæledyr.

 

Tilbage til blog