Broholmer hunde: fakta og information om racen

Broholmer hunde er en dansk hunderace, der oprindeligt blev opdrættet som jagthund. Racen er også kendt som "den danske mastiff" på grund af dens store størrelse og kraftfulde udseende. Broholmeren blev officielt anerkendt af den danske kennelklub i 2010 og er siden da blevet populær blandt hundeentusiaster i andre dele af verden.

Broholmer hunde


Egenskaber for en Broholmer

Størrelse Ekstra stor +45 kg
Farve Sort, sand, orange
Pels Korthåret
Pels mønster To farver

 

Karaktertræk for en Broholmer

Let at træne
Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Børnevenlig Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Bo i lejlighed Hunde ikon
Være alene Hunde ikon
Sund Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Intelligent Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Bider Hunde ikonHunde ikon
Gør Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Løber væk Hunde ikonHunde ikon
Fælder Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Egnet som vagthund Hunde ikonHunde ikon
Legesyg Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
God sammen med katte Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Egent som familiehund Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Energiniveau Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Savler Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Egnet som jagthund Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon

 

Historien om broholmeren går tilbage til det 16. århundrede i Danmark, hvor den blev brugt som jagthund af adelen. Efterhånden som jagttraditionen døde ud, blev broholmeren brugt som vagthund og senere som selskabshund. Racen var tæt på at uddø i midten af det 20. århundrede, men takket være indsatsen fra nogle dedikerede opdrættere blev den reddet og er nu en af Danmarks mest populære hunderacer.

Broholmeren er kendt for sin ro og venlige natur, og den er en fremragende familiehund. Racen kræver dog en del motion og træning for at trives, og den er ikke egnet til alle hundeejere. Den danske kennelklub anbefaler, at man kun anskaffer sig en broholmer, hvis man har erfaring med store hunderacer og er villig til at investere tid og energi i dens træning og pleje.

Udseende

Broholmeren

Størrelse og Vægt

Broholmer hunde er kendt for deres store størrelse og kraftfulde udseende. De er en af de største hunderacer i Danmark og kan veje op til 70-90 kg. Hanhunde kan være op til 75 cm høje, mens tæver kan være op til 70 cm høje.

Pels og Farve

Broholmer hunde har en kort og glat pels, der er nem at vedligeholde. Deres farve kan variere fra sort til gul med hvide markeringer. Nogle Broholmer hunde har også en sort maske omkring deres ansigt. Deres bryst er bredt og dybt, hvilket giver dem et imponerende udseende.

Broholmer hunde er kendt for deres store og kraftfulde udseende, og deres udseende afspejler deres stærke og modige personlighed.

Temperament

Broholmerhunden

Personlighed

Broholmer hunde er kendt for deres afslappede og venlige temperament. De er rolige og opmærksomme på deres omgivelser, men ikke aggressive eller nervøse. De er kendt for at være gode familiehunde, der er meget kærlige og tillidsfulde overfor deres ejere.

Selvom de kan være stædige til tider, er Broholmer hunde generelt gode til at samarbejde og træne. De har en god natur og er tålmodige, hvilket gør dem til gode træningspartnere.

Interaktion med Børn og Andre Kæledyr

Broholmer hunde er kendt for at være gode med børn og andre kæledyr. De er venlige og tålmodige, og de elsker at lege og tilbringe tid med børn og andre dyr.

De er også gode vagthunde og vil beskytte deres familie og hjem, hvis det er nødvendigt. Deres selvtillid og beskyttende natur gør dem til gode vagthunde, men de er stadig meget kærlige og venlige overfor deres familie.

Træning og Adfærd

Broholmerhunde

Træningsbehov

Broholmer hunde er store og kraftige hunde, der kræver regelmæssig træning og motion for at holde sig sunde og raske. De har brug for en moderat mængde motion hver dag, som kan opnås gennem gåture, leg og andre aktiviteter. Broholmer hunde er intelligente og ivrige efter at lære, så de vil nyde at deltage i træningssessioner, der udfordrer deres sind og krop.

Adfærd og Energiniveau

Broholmer hunde er kendt for deres venlige og kærlige natur. De er meget sociale og trives i familiegrupper. De er også meget intelligente og kan være lette at træne, hvis de får den rigtige motivation og belønning. Broholmer hunde er normalt ikke aggressive, men de kan være beskyttende over for deres familie og territorium.

Når det kommer til energiniveau, er Broholmer hunde normalt en mellemting mellem en lav- og højt energihund. De kræver regelmæssig motion og aktivitet, men er ikke så hyperaktive som nogle andre hunderacer. Broholmer hunde kan også tilpasse sig forskellige livsstil og miljøer, så længe de får den nødvendige motion og opmærksomhed.

For at træne en Broholmer hund med succes, er det vigtigt at bruge positive forstærkninger og belønninger. Broholmer hunde er følsomme og vil reagere bedst på en træningsmetode, der er baseret på belønning og ros. Det er også vigtigt at være tålmodig og konsekvent i træningen, da Broholmer hunde kan være stædige til tider.

Når det kommer til legetøj, vil Broholmer hunde nyde at lege med store og robuste legetøj, da de er store og kraftige hunde. Det er også vigtigt at give dem mulighed for at udøve deres naturlige instinkter, som at bære og trække ting.

Generelt set er Broholmer hunde lette at træne og har gode manerer, så længe de får den rigtige træning og opmærksomhed.

Sundhed og Pleje

Sundhedsproblemer

Broholmer hunde er generelt sunde hunde, men der er visse sundhedsproblemer, som de kan være modtagelige for. Disse inkluderer hofte- og albueledsdysplasi, maveomdrejning og artritis. Det er vigtigt at holde øje med eventuelle symptomer på disse sygdomme, og at tage din hund til dyrlægen regelmæssigt for at sikre, at den er sund og rask.

Grooming og Vedligeholdelse

Broholmer hunde har en kort, glat pels, som er nem at vedligeholde. De skal børstes regelmæssigt for at fjerne løse hår og for at holde deres pels sund og skinnende. Det anbefales også at trimme deres negle regelmæssigt og at rense deres ører for at undgå infektioner.

Broholmer hunde har også tendens til at kaste hår, og det er vigtigt at støvsuge regelmæssigt for at undgå, at dit hjem bliver fyldt med hundehår. Derudover er det vigtigt at give din hund masser af motion og at sørge for, at den spiser en sund og afbalanceret kost for at opretholde dens sundhed og velvære.

Bemærk

Hvis du planlægger at avle Broholmer hunde, er det vigtigt at undersøge deres sundhedshistorie og at tage dem til en dyrlæge for at sikre, at de er sunde og fri for arvelige sygdomme som hofte- og albueledsdysplasi.

Ernæring

Broholmer hund

Broholmer hunde kræver en sund og afbalanceret kost for at opretholde deres sundhed og trivsel. Det er vigtigt at give dem en diæt, der er rig på protein og næringsstoffer, og som opfylder deres daglige krav.

Det anbefales at give Broholmer hunde højkvalitetsfoder, der er specielt formuleret til store racer. Foderet skal indeholde en høj andel af protein og fedt, da disse næringsstoffer er afgørende for hundens muskelopbygning og energiniveau.

Det er også vigtigt at undgå at overfodre Broholmer hunde, da de har en tendens til at tage på i vægt. Derfor bør man følge de anbefalede fodringsmængder og sørge for, at hunden får regelmæssig motion.

Når det kommer til godbidder, er det bedst at vælge sundere muligheder som grøntsager og frugt, da mange kommercielle godbidder kan være højt i kalorier og sukker. Det er også vigtigt at undgå at give for mange godbidder, da det kan føre til vægtøgning og andre sundhedsproblemer.

Generelt set er det bedst at konsultere en dyrlæge eller en ernæringsekspert for at udvikle en diætplan, der passer til den enkelte hunds behov og livsstil.

Andet

Broholmer hunde er en stor og stærk race, der er kendt for deres venlige og loyale natur. De er en fantastisk følgesvend for familier med børn og andre kæledyr.

Broholmer hunde har en imponerende størrelse og en velproportioneret kropsbygning. Hanhunde kan nå op til 75 cm i højden og veje op til 70 kg, mens tæver normalt vejer mellem 40 og 60 kg. Deres korte, glatte frakke kan være i farverne gyldenbrun, rødbrun eller sort med hvide aftegninger.

Disse hunde er meget intelligente og energiske og kræver regelmæssig motion og stimulation for at forblive sunde og glade. De er kendt for at være gode til udendørs aktiviteter og kan være en god ledsager til en aktiv familie.

For at være en ansvarlig hundeejer af en Broholmer hund, er det vigtigt at give dem tilstrækkelig træning og socialisering fra en tidlig alder. De kræver også en sund kost og regelmæssig pleje for at forblive sunde og velplejede.

Broholmer hunde er ikke en officiel race i AKC, men de er anerkendt af Dansk Kennel Klub. Deres temperament og fysiske egenskaber gør dem til en god familiehund og en potentiel arbejdshund.

Selvom Broholmer hunde er en unik race, kan de have ligheder med andre store racer som Golden Retriever, Labrador Retriever og Rottweiler. Men på grund af deres størrelse og styrke kan de også fungere som en arbejdshund i forskellige opgaver.

Samlet set er Broholmer hunde en fantastisk race til familier, der søger en loyal og energisk følgesvend.

Tilbage til blog