Pekingeser: fakta og information om racen

Pekingeser er en lille hunderace, der stammer fra Kina. Denne race er kendt for sit lange, silkeagtige hår og flade ansigt. Pekingeseren er en selskabshund, der er meget kærlig og loyal over for sin ejer.

Pekingeser

Egenskaber for en Pekingeser

Størrelse Lille 5-10 kg
Farve Sort, sølv, creme, sand, brun, hvid
Pels Langhåret
Pels mønster Tofarvet, trefarvet, zobel, plettet

 

Karaktertræk for en Pekingeser

Let at træne
Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Børnevenlig Hunde ikon
Bo i lejlighed Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Være alene Hunde ikonHunde ikon
Sund Hunde ikon
Intelligent Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Bider Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Gør Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Løber væk Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Fælder Hunde ikon
Egnet som vagthund Hunde ikon
Legesyg Hunde ikonHunde ikon
God sammen med katte Hunde ikonHunde ikon
Egent som familiehund Hunde ikonHunde ikonHunde ikon
Energiniveau Hunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikonHunde ikon
Savler ikke Hunde ikon
Egnet som jagthund Hunde ikonHunde ikon

 

Pekingeseren er en af ​​de ældste racer i verden og har en lang historie i Kina. Denne race var oprindeligt ejet af kejserne i Kina og blev betragtet som en hellig hund. Pekingeseren blev først bragt til Europa i det 19. århundrede og blev hurtigt populær blandt adelen.

I dag er pekingeseren stadig en populær race på grund af dens charmerende personlighed og unikke udseende. Selvom den er lille, kræver den stadig en god mængde motion og pleje for at forblive sund og glad.

Oprindelse og Historie

Pekingeser

Pekingeseren er en lille hund med en stor personlighed, der stammer fra Kina. Oprindelsen af ​​Pekingeseren kan spores tilbage til det gamle Kina, hvor den blev opdrættet som en ledsager for buddhistiske munke.

I det gamle Kina var Pekingeseren en meget værdsat hund, og den blev holdt i højt anseelse af kejsere og adelige. I Summer Palace i Beijing blev Pekingeseren opdrættet i stor stil, og kun de mest prestigefyldte hunde blev tilladt at avle.

I midten af ​​det 19. århundrede blev Pekingeseren introduceret til Vesten, da britiske tropper tog hunde med tilbage til England efter at have plyndret Summer Palace under Anden Opiumskrig.

Pekingeseren blev en populær race i England, og dronning Victoria var en stor beundrer af racen. Hun havde sin egen flok af Pekingesere, og det var under hendes tid som monark, at racen blev standardiseret og opdrættet i sin nuværende form.

I dag er Pekingeseren stadig en populær race i mange lande, og dens charmerende personlighed og unikke udseende gør den til en favorit blandt hundeejere over hele verden.

Fysiske Egenskaber

Pekingeser

Størrelse og Vægt

Pekingeser er kendt for deres lille størrelse og lette vægt. De vejer typisk mellem 3 og 7 kilo og måler omkring 15-25 centimeter i højden. Deres små ører og hale er også karakteristiske træk ved racen.

Farver og Frakker

Pekingesere kommer i en række forskellige farver, herunder tan, rød, sort, creme og hvid. Mange pekingesere har også en sort maske omkring deres ansigt. Deres frakker er dobbeltlags og kan være tykke og silkeagtige eller mere ru og hårde. Farven på deres frakke kan variere fra lys til mørk.

Ansigt og Øjne

Pekingesere er kendt for deres flade ansigter og store, runde øjne. Deres snuder er korte og trykket opad, hvilket kan føre til vejrtrækningsproblemer. Deres øjne er normalt mørkebrune og udtryksfulde.

Generelt set er Pekingesere små, kompakte og muskuløse hunde med en tyk frakke og et karakteristisk fladt ansigt og store øjne. Deres farver og frakker kan variere, men de er altid en charmerende og elskelig race.

Sundhed og Pleje

Pekingeser

Pekingeseren er en lille hund med en stor personlighed. De er kendt for at være gode-naturede, men også stærkt viljestærke og assertive. Deres værdighed og kongelige holdning er også bemærkelsesværdig.

Interaktion med Børn og Fremmede

Pekingeseren er generelt venlig over for børn og fremmede, men de kan være lidt reserverede i starten. Det er vigtigt at socialisere dem tidligt og lære dem at interagere med forskellige mennesker og situationer.

Træning og Intelligens

Pekingeseren er intelligent og alert, men også uafhængig og stædig. Træning kan være en udfordring, men det er vigtigt at være konsekvent og positiv i træningen. De kan lære mange tricks og kommandoer, men det kan tage tid og tålmodighed.

Spil og Affektion

Pekingeseren er en legesyg og kærlig hund. De elsker at lege og modtage opmærksomhed fra deres ejere. De kan også være lidt krævende, når det kommer til at blive nusset og kælet.

Vagthund Egenskaber

Pekingeseren er en god watchdog og vil advare sine ejere om fremmede og uventede situationer. De kan også være lidt vokale og gø hyppigt. Det er vigtigt at træne dem til at stoppe med at gø på kommando.

Pekingeser og Andre Racer

Pekingeser

Tilbage til blog