Britisk Korthår: fakta og information om racen

British Shorthair, også kendt som "Britisk Korthår" katte er en af de mest populære katteracer i Storbritannien. Disse katte har en unik og charmerende personlighed, og er kendt for deres rolige og afslappede natur. De er også kendt for deres bløde og tykke pels, der er en af deres mest karakteristiske træk.

Egenskaber for British Shorthair

Størrelse Mellemstor 4-6 kilo
Farve Blå, grå, hvid, brun, sølv, creme
Pels Korthåret
Pels mønster Tabby, trefarvet, tofarvet, stribet

 

Karaktertræk for British Shorthair

Børnevenlig Cat iconCat iconCat iconCat iconCat icon
Bo i lejlighed Cat iconCat iconCat iconCat iconCat icon
Tendens til overvægtig Cat iconCat iconCat iconCat iconCat icon
Sund Cat iconCat iconCat icon
Intelligent Cat iconCat iconCat iconCat icon
Løber væk Cat iconCat icon
Fælder Cat iconCat icon
Legesyg Cat iconCat iconCat iconCat icon
Glad for hunde Cat iconCat iconCat icon
Energiniveau Cat icon

 

Disse katte er kendt for at være gode til at tilpasse sig forskellige omgivelser og livsstilarter, hvilket gør dem til et populært valg som kæledyr. De er også kendt for at være gode med børn og andre dyr, hvilket gør dem til en god familiekat. Selvom de er rolige og afslappede, er de stadig aktive og elsker at lege og udforske deres omgivelser.

British Shorthair

Hvis du overvejer at få en British Shorthair kat, er det vigtigt at vide, at de kræver regelmæssig børstning og pleje af deres pels. De har også brug for en sund og afbalanceret kost, og regelmæssige besøg hos dyrlægen. Men med den rette pleje og opmærksomhed, vil disse katte give dig mange års glæde og selskab.

Historie

Britisk Korthår katte er en af de ældste katteracer i Storbritannien. Deres historie kan spores tilbage til romertiden, hvor de var kendt for deres evne til at fange mus og rotter.

I det 19. århundrede blev racen genopdaget af Harrison Weir, der var en kendt katteudstiller og forfatter. Han bidrog til at fremme racen og organiserede den første katteudstilling i Crystal Palace i London i 1871, hvor den britiske korthår var en af de udstillede racer.

Racen blev populær i Storbritannien og spredte sig til andre dele af verden. Under Første Verdenskrig blev racen næsten uddødt på grund af mangel på mad og omsorg, men den overlevede takket være dedikerede opdrættere.

I dag er den britiske korthår en af de mest populære katteracer i Storbritannien og resten af verden. Den er kendt for sin venlige og rolige natur samt dens smukke pels og store runde øjne.

I Storbritannien er racen anerkendt af The Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) og er også anerkendt af andre katteorganisationer over hele verden.

Udseende

British Shorthair

British Shorthair-katte er kendt for deres robuste og kompakte kropsstruktur. Deres pels er kort og tæt med en blød tekstur. De kommer i forskellige farver, inklusive blå, rød, sort, creme, tabby, tortoiseshell, smoke, sølv og lilac.

Kropsstruktur

British Shorthair-katte har en medium til stor størrelse med en bred brystkasse og en kort, tyk hale. Deres krop er kompakt og muskuløs med en god balance mellem størrelse og proportion.

Pels og Farver

British Shorthair-kattens pels er kort og tæt med en blød tekstur. Deres farver inkluderer solid, bicolor og tabby i forskellige farver som blå, rød, sort, creme, tabby, tortoiseshell, smoke, sølv og lilac.

Hoved og Ansigt

British Shorthair-kattens hoved er rundet med store, runde øjne og små ører. Deres hoved og ansigt er proportionelt i størrelse til resten af kroppen.

I modsætning til perserkatte har British Shorthair-kattene en mere fysisk udseende med en mindre flad næse og større øjne. Deres udseende er ofte sammenlignet med Cheshire Cat fra Alice i Eventyrland.

Samlet set har British Shorthair-katte en distinkt og charmerende udseende med deres robuste kropsstruktur, korte og tætte pels og runde hoveder. Deres farver og mønstre gør dem til en populær race blandt katteelskere.

Sundhed og Pleje

British Shorthair

Sundhed

Britiske Korthår katte er generelt sunde og robuste katte. Men som med alle racer, kan de stadig opleve sundhedsproblemer. En af de mest almindelige sundhedsproblemer, som britiske Korthår katte kan opleve, er hypertrofisk kardiomyopati (HCM), en arvelig hjertesygdom. Det anbefales at teste for HCM, hvis katten er avlet, og at holde øje med symptomer som åndenød, hoste, træthed og nedsat aktivitet.

Det er også vigtigt at give katten en sund kost og tilstrækkelig motion for at opretholde dens sundhed. Overvægt kan føre til sundhedsproblemer som diabetes og ledproblemer. Sørg for at give katten en afbalanceret kost og stimulere dens naturlige instinkter ved at lege med den og give den mulighed for at jage legetøj.

Grooming

Britiske Korthår katte har en tæt og tætvævet pels, der kræver regelmæssig børstning for at forhindre sammenfiltring og for at fjerne løse hår. Det anbefales at børste katten mindst en gang om ugen med en blød børste eller kam. I perioder med øget fældning kan det være nødvendigt at børste katten oftere for at fjerne døde hår.

Det er også vigtigt at holde kattens kløer trimmet og dens ører rene for at undgå infektioner. Det anbefales at bruge en kløetrimmer designet til katte og at rense ørerne med en blød klud eller vatpind fugtet med en mild rengøringsvæske.

Samlet set kræver britiske Korthår katte relativt lidt pleje, men regelmæssig børstning og kløetrimning vil hjælpe med at opretholde deres sundhed og velvære.

Opførsel og Temperament

British Shorthair

British Shorthair katte er kendt for deres afslappede og rolige temperament. De er ikke særlig aktive og kan ofte lide at slappe af i en solstråle eller på en blød pude. Selvom de ikke er særlig legesyge, kan de stadig nyde at lege med deres ejere eller med nogle af deres yndlingslegetøj.

Disse katte er også kendt for at være meget kærlige og venlige. De er generelt lette at håndtere og kan lide at tilbringe tid med deres ejere. De er også kendt for at være meget tålmodige og kan være gode med børn og andre kæledyr.

British Shorthair katte er også kendt for at være langsomme til at modne. De kan tage længere tid end andre racer at nå deres fulde størrelse og modenhed. Dette kan være en fordel for nogle ejere, da det betyder, at de vil have en mere afslappet og rolig kat i længere tid.

Generelt set er British Shorthair katte meget lette at have med at gøre. De er rolige, afslappede og lette at træne. Deres intelligensniveau er ikke særlig højt, men de er stadig i stand til at lære og forstå grundlæggende kommandoer og tricks.

Opdrættere og Køb

Hvis man ønsker at købe en British Shorthair kat, er det vigtigt at finde en pålidelig opdrætter. En god opdrætter vil sørge for, at katten er sund og rask, og at den er blevet socialiseret ordentligt.

Man kan finde opdrættere af British Shorthair katte ved at søge online eller ved at kontakte lokale katteklubber. Det er vigtigt at undersøge opdrætteren og deres rygte, inden man foretager et køb.

Nogle opdrættere er registreret hos organisationer som TICA eller GCCF, som er ansvarlige for at regulere og overvåge katteopdræt i Storbritannien. Det kan være en god idé at vælge en opdrætter, som er registreret hos en sådan organisation, da det kan give en ekstra sikkerhed for, at katten er af høj kvalitet og har en sund stamtavle.

Det er også vigtigt at overveje, om man ønsker en kat med stamtavle eller ej. En kat med stamtavle vil normalt være dyrere end en kat uden stamtavle, men den vil også have en dokumenteret stamtavle, som kan være vigtig, hvis man ønsker at bruge katten til avl eller udstilling.

Generelt set er British Shorthair katte en populær race, og der er mange opdrættere at vælge imellem. Det er vigtigt at tage sig tid til at undersøge forskellige opdrættere og vælge en, som man har tillid til og som kan tilbyde en sund og glad kat.

Ofte Stillede Spørgsmål

British Shorthair

Her er nogle af de mest almindelige spørgsmål om British Shorthair katte:

 • Hvad er den gennemsnitlige levetid for en British Shorthair kat?
  • Den gennemsnitlige levetid for en British Shorthair kat er 12-14 år.
 • Er British Shorthair katte gode til børn?
  • Ja, British Shorthair katte er kendt for at være venlige og tålmodige over for børn.
 • Har British Shorthair katte brug for meget motion?
  • Selvom British Shorthair katte er aktive, har de ikke brug for så meget motion som nogle andre racer. De kan være tilfredse med en daglig legesession og lidt tid til at udforske indendørs.
 • Er British Shorthair katte gode til at bo i lejligheder?
  • Ja, British Shorthair katte er kendt for at være gode til at bo i lejligheder, da de ikke har brug for meget plads til at løbe rundt. De kan også trives i et mindre hjem, så længe de får nok opmærksomhed og legetid.
 • Er British Shorthair katte lette at træne?
  • Ja, British Shorthair katte er generelt lette at træne, især når det kommer til at bruge kattebakken og at bruge kradsetræer i stedet for møblerne.
 • Er British Shorthair katte gode til at være alene hjemme?
  • Ja, British Shorthair katte kan være gode til at være alene hjemme i kortere perioder, men de trives bedst med selskab og interaktion med deres ejere.
 • Hvordan er British Shorthair katte med andre kæledyr?
  • British Shorthair katte kan generelt være venlige over for andre kæledyr, især hvis de introduceres korrekt og gradvist. Det er dog altid bedst at overvåge deres interaktioner, især i begyndelsen.
 • Hvad er den gennemsnitlige størrelse og vægt for en British Shorthair kat?
  • Den gennemsnitlige størrelse for en British Shorthair kat er mellem 30-40 cm i højden og 4-7 kg i vægt.
 • Er British Shorthair katte kendt for at have sundhedsproblemer?
  • Som med enhver race kan British Shorthair katte have sundhedsproblemer, men de er generelt sunde og robuste katte. Nogle af de sundhedsproblemer, der kan påvirke denne race, inkluderer overvægt og tandproblemer.
 • Hvad er den gennemsnitlige pris for en British Shorthair kat?
  • Den gennemsnitlige pris for en British Shorthair kat kan variere afhængigt af opdrætter og sted, men det kan typisk koste mellem 5.000 og 10.000 kroner.

Andre Navne og Varianter

British Shorthair katten er kendt for sit søde og rolige temperament, men den er også kendt for sine forskellige navne og varianter. Udover at blive kaldt "British Shorthair" kan katten også have andre navne, afhængigt af hvor i verden den befinder sig.

I USA bliver katten ofte kaldt "Brit", mens den i Frankrig bliver kaldt "Chartreux". Dette skyldes, at Chartreux katten minder meget om British Shorthair katten, og nogle mener endda, at de to racer er beslægtede.

Udover British Shorthair katten findes der også en variant kaldet "British Longhair". Denne variant er kendt for sit lange og bløde pels, og den har samme søde og rolige temperament som British Shorthair katten.

Selvom British Shorthair katten og Chartreux katten ligner hinanden, er der stadig nogle forskelle mellem de to racer. Chartreux katten er kendt for sin blågrå pels og sit runde hoved, mens British Shorthair katten kan have forskellige farver og mønstre.

Alt i alt er British Shorthair katten en populær race, der er kendt for sit søde og rolige temperament samt sine forskellige varianter og navne.

 

Tilbage til blog